Kárpitozott falpanelek

Alakítsa át belső terét elegáns karpítozott falpanelünkkel! Különböző minták és színek segítségével otthonát és egyedi varázsát varázsolhatja otthonának. A jellegzetes és funkcionális falpanelek most kéznél vannak!

36 termék található.

1-24 / 36 elem mutatása
1-24 / 36 elem mutatása

Ötletet keres hálószobája gyors felfrissítésére, vagy esetleg egy elegáns elrendezésről álmodozik Glamour stílusban? Ha a válasz IGEN, akkor mindenképpen fontolja meg dekoratív kárpitozott panelek vásárlását!

A kárpitozott panelek helyettesíthetik a hálószoba fejtámlát, vagy akár az egész falat kitölthetik. A lekerekített formáknak és a szövetek textúrájának köszönhetően otthonossá teszik a helyiséget. A belsőépítészek azt javasolják, hogy kísérletezzen a panel színeivel és mintájával, hogy érdekes vizuális hatást érjen el.

A hálószoba kárpitozott paneljei leggyakrabban deszkából készülnek, amely a habréteg alapja. A hab vastagsága és típusa a panelek típusától függhet. A felső réteg kellemes tapintású kárpitozott anyagból készült. Erre a célra általában bársony és plüss szöveteket használnak. Ez a fajta szövet lágy fényű, egységes szerkezetű és érdekes színválasztékkal rendelkezik.

A kárpitozott falpanelek különböző formájúak és méretűek lehetnek, végső elrendezésük az Ön preferenciáitól függ.

A kárpitozott falpanelek előnyei

Kétségtelenül a következő szezonok Slágerei a kárpitozott panelek. Elsősorban esztétikai tulajdonságaik miatt tettek szert népszerűségre, de nem csak ennek. A kárpitozott panelek további előnyei a következők:

  • hangszigetelés – a panelek hozzájárulhatnak a helyiség hangszigeteléséhez,
  • könnyen tisztán tartható,
  • fényállóság – hosszú ideig megőrzik eredeti megjelenésüket,
  • kényelmes pihenést biztosít (fejtámlaként, háttámlaként stb.)
  • magad is megépítheted őket.

Kárpitozott panelek beszerelése

Nem kell szakembert hívnia, és a kárpitozott falpanelek felszereléséhez nincs szükség speciális felszerelésre. Összeszerelésük nagyon egyszerű, és összeszerelő ragasztóval vagy szalagokkal, tépőzárral is megteheti.

A kárpitozott panelek felszerelése előtt készítse elő a falat. Ehhez törölje le a falat egy nedves ruhával vagy szivaccsal, kevés mosószerrel, és várja meg, amíg a fal megszárad. Ne felejtsen el eltávolítani minden erős szennyeződést és zsíros foltot. Ellenőrizze, hogy a vakolat sehol nem sérült-e.

Ezután helyezze el a kárpitozott paneleket a padlón úgy, ahogyan a falon kell lennie, így láthatja, hogyan fog kinézni a kárpitozott panel a falra helyezve. A szerelés megkezdése előtt vízmértékkel és ceruzával jelölje meg a falon azt a területet, ahol a paneleket elhelyezik.

Ha a kárpitozott falpaneleket a teljes falon kell elhelyezni, akkor azok beépítését a bal felső sarokból kell kezdeni, ha pedig a panelek nem érintkeznek a mennyezettel, akkor a beépítést a bal alsó sarokból kell kezdeni.

Ragasztáskor a ragasztót több helyre közvetlenül a panel hátoldalára kell felhordani (legalább négy sarokra és középre), majd a falra kenjük és egy ideig tartjuk.

Tépőzár használatakor viszont 4-5 helyen közvetlenül a panelre ragasztunk szalagdarabokat, majd letépjük a védőmatricát és felragasztjuk a falra.