Modern konyha

Modern konyha szigettel – inspiráció

nyitott konyha

A nyitott konyha ELŐNYEI

A legnagyobb előnyök már említésre kerültek. A nappali- és étkezőhelyiséggel egybenyitott konyha vizuálisan növeli a teret. A nagyobb terület lehetővé teszi, hogy könnyebben berendezhető legyen a lakás ezen része. A nyílt terekben, bár nincsenek falak, észrevehetjük a helyiségek közötti határokat. Amíg a nappaliban és étkezőben a parketta a legjellemzőbb, addig a konyhában, praktikus okokból, inkább a járólap és a csempe a meghatározó.
A lakás vagy ház nyitott élettere kedvez a háztartás integrációjának. Amikor valaki főz, vagy csak a konyhában ténykedik, akkor is beszélgethet a nappaliban ülőkkel. Ez a megoldás kedvez egy otthoni összejövetel esetén is - soha nem marad le a legérdekesebb pillanatokról az sem, aki a vacsorát készíti a vendégek számára.

nyitott konyha

A nyitott konyha HÁTRÁNYAI

A nyitott konyha hátrányai közül a tisztasággal kapcsolatos szempontok kerülnek említésre. Főzés közben előfodulhet, hogy a nappaliban található bútorok és berendezési tárgyak zsírosak lesznek. A por és zsír a vízgőzzel együtt a nappaliba száll. Ez a jelenség a megfelelő abszorberek és elszívóberendezések használatával csökkenthető. Továbbá meggátolják a ételszag terjedédét is

A nyitott konyha különösen igényli a rendet a pulton és a mosogatóban egyaránt. Ügyelni kell, hogy minden berendezésnek és konyhai eszköznek legyen saját helye.

A bútorok kiválaszása

A konyhabútorok és a háztartási készülékek kiválasztása nehéz feladat, amely gondos mérlegelést és megfontolást igényel. Meg kell határozni, hogy a konyhában miből kell több: praktikus fiókos vagy tágas rakodós szekrény?

Inspirációnkban egy olyan bútor szerepel, amelyet kész elemekből lehet összállítani. Ennek köszönhetően mindenki maga döntheti el, hogy melyik megoldás előnyös számára, és és a projekt minden szakaszában tisztában lehet az adott elem árával. És végül sokkal kevesebbe fog kerülni, mint egy egyedi készítésű bútor, ami szinte pontosan ugyanolyan!

A Multiline konyhabútor modern stílusban készült. Ez főként a magasfényű frontoknak, egy nem egyszerű munkalapnak és számos praktikus megoldásnak köszönhető. Az összeállításból nem hiányozhat a beépíthető sütő vagy a mosogató alatti szekrény. A bútorvégek jól átgondoltak, amelyek lehetnek nyitott polcok és ferdén levágott munkalap is. A Multiline modern konyhabútor családban megtalálható sarokelem és magas szekrények is, amelyek otthoni kamraként szolgálhatnak.

A konyha területei

A konyha területei

Főzőzóna – konyhaszekrények

A konyha elrendezésének tervezésekor érdemes olyan munkaterületet kialakítani, ahol előkészítjük az ételeket, gyúrjuk a tésztát, vagy vágjuk a zöldségeket. A bemutatott inspirációban ez az a rész, ahol a főzőlap és a sütő található. Mind a jobb, mind a bal oldalon sok hely van a szükséges eszközök, edények vagy vágódeszkák számára. Számos szekrény van ebben a zónában. Az alsó konyhai szekrények oldalra nyíló ajtókkal és két polcrésszel rendelkeznek. A konyha felső részét szintén rakodós szekrények teszik ki, de ezen a részen többségük felfelé nyíló ajtós. Minden szekrényelem csillapított csukódású rendszerrel felszerelt.

Mosogatózóna – praktikus munkalap

A főzés során nagyon hasznos a rend fenntartása és a szükségtelen dolgok elhelyezésének lehetősége: piszkos tál, kések vagy tálak. A legjobb éttermek séfjei gyakran azt javasolják, hogy válasszunk egy helyet a konyhában, ahová a piszkos edényeket tehetjük. Az inspirációban bemutatott konyha is rendelkezik ilyen hellyel. A mosogató jobb oldalán, a mosogatógép felett található egy konyhai munkalap Ez a megoldás minden bizonnyal megkönnyíti a mosogatást. A mosogató és a mosogatógép között keskeny fiókos szekrény található. A háztartások megfigyelései szerint, a fiókokban leggyakrabban evőeszközöket tárolunk, a szemetest pedig általában a mosogató alatt találjuk.
A konyha kialakításánál figyelembe kell venni az olyan szempontokat is, mint a munkalap szélessége. Egy kényelmes konyhai munkalap 60 cm.

Modern konyha

Sziget

Modern konyha praktikus szigettel! A bemutatott elrendezésben ez a sziget több szerepet tölt be. Az első természetesen egy további munkapult, amikor valóban sok helyre van szükségünk. Ezenkívül a szigetet részben konyhai szekrényekből állították össze, aminek köszönhetően további tárolóhelyet kapunk. Továbbá funkcionálhat reggelizőasztalként de akár kávézóasztalként is, amikor egy barát érkezik délutáni pletykapartira.

A konyhasziget nagy segítség összejövetelek során is! Készíthetünk belőle svéd asztalt vagy bárpultot az alkoholos és egyéb italok számára.

Konyha nappalival

Konyha nappalival

Az egybenyitott konyha és nappali helyiségeknek vizuálisan harmonizálniuk kell egymással. Az inspirációban bemutatott nappali modern stílusú, és számos, a konyhára jellemző részletet rejt. Ezek közül az első a tapéta, amelynek mintája a lépekre emlékeztet; ez a motívum a konyhában is megjelenik – nézzük csak meg a főzőlap mögötti textúrát és a fűszertartót. A nappaliból nem hiányozhat a konyhabútorra utaló piros szín sem.

A nappali legfontosabb eleme egy szürke sarok ez a szín ebben a konyhai elrendezésében is előfordul. A sarok ezüst tónusú lábai a konyhaszekrények fogantyúival és háztartási készülékekkel harmonizál.