Modern nappali étkezővel

Hogy lehet ideálisan berendezni egy nappalit étkezővel?

Nem egyszerű feladat berendezni egy nappalit, ami egyben étkező is. Még nehezebb a helyzet, ha a család ízlése és véleménye nem egyezik ebben a témában. Ezért megalkottunk egy olyan összeállítást, amely tökéletesen beleillik egy modern stílusú élettérbe, és egyszerre funkcionál nappaliként és étkezőként is.

Egy modern étkezős nappalit sokféleképpen be lehet rendezni. Még egy kisebb térben is érdemes két külön részre osztani. Ehhez nem kell nagy dolgokra gondolni, elég néhány jól átgondolt ötlet.

Milyen bútorok illenek ide?

A modern nappali és étkező kialakításánál kulcsfontosságú szerepe van a bútorok kiválasztásának - sarkok, asztalok és székek vagy dohányzóasztalok. A sarok tökéletesen meghatározza a pihenés és a kikapcsolódás területét, az asztal és a székek pedig alkotják az étkezőrészt.

Így válasszunk sarokülőt

Kicsi szoba esetén nem szabad túlzásba esni a sarok méretét illetően. A túl nagy bútorok, amellett, hogy nem praktikusak, optikailag csökkentik a teret. Ha azonban, mint jelen esetben is, nagyobb tér áll rendelkezésre, bátran válasszunk nagyobb sarokkanapét, ami az egész család kényelmét szolgálhatja. Érdemes olyat választani, amelyen nem csak kényelmes ülni, de alvásra is alkalmas.
Ó, igen! Az ágyazható Lagos sarok tökéletes választás lehet! Ráadásul az állítható fejtámláknak köszönhetően, az ülőgarnitúra kényelmes pihenést biztosít az esti családi filmnézések során.

És mi a helyzet az asztallal és a székekkel?

Érdemes olyan modelleket választani, amelyek komplett garnitúraként tartalmaznak egy nyitható asztalt és praktikus kárpitozott székeket is. Annak érdekében, hogy a későbbiekben ne legyen sok gondunk a garnitúrára, érdemes olyat választani, ami számunkra a legpraktikusabb. Éppen ezért esett a választásunk az garnitúrára, amelynek fehér textilbőr kárpitja nem csak könnyen tisztítható, de nagyon látványos és elegáns. Azért is a legmegfelelőbb megoldás komplett asztal-szék garnitúrát választani, mert ezzel elkerülhetők a színeltérésekkel járó kellemetlenségek is.

Kávéidő!

Semmi sem kellemesebb, mint a kedvenc kávénk a kedvenc csészénkben. Éppen ezért gondoskodnunk kell arról is, hogy ülőgarnitúránk mellett helyet kapjon egy dohányzóasztal is. Praktikus megoldás nem csak vendégek érkezésekor, de tévénézéskor is. Egyszerűen magunk közelében tudhatunk mindent, amire szükségünk lehet – újság, távirányító vagy esetleg rágcsálnivaló.

Divatos nappali étkezővel

A kiegészítők fontos szerepet játszanak a modern lakberendezésben. Látványos világítás, függesztett lámpák az asztal felett, virágok, függönyök vagy polcok – ezek mind olyan dekorációs elemek, melyeket alapos megfontolással kell kiválasztani. Színben és stílusban is harmonizálniuk kell egymással és az egész belső térrel egyaránt. Végül ne felejtsük el, hogy mindig tartsunk mértéket – a modern stílus ugyanis nem viseli el túlzott díszítést.