Skandináv stílusú nappali

A skandináv stílusú nappali mindig kifogástalan letisztultsággal, élénk színű falakkal és természetes fa- és padlóburkolatokkal büszkélkedhet. A skandi stílus számára elengedhetetlen a harmónia, a kényelem és a funkcionalitás. Így már régóta töretlen érdeklődést kelt.

A skandináv stílus is kiváló alapot nyújthat, egy meleg és otthonos nappali díszítésére. Bár Skandinávia az északi hideghez kötődik, ez a stílus megkülönböztethető nemcsak a különböző színekkel, hanem különböző textúrájú textilekkel is. Így az egész tér optikailag felmelegszik, így varázslatos hangulatot teremt. Kiemelhető itt egy kanapé, aminek közvetlen környezetében lehet egy egyszerű, de praktikus kávézóasztal, valamint a mennyezetről lelógó lámpa.

Színek skandináv stílusban

A skandináv stílusban a belső terek színei hatalmas szerepet játszanak. A lakás dekorációja elsősorban fehér, szürke, bézs és "északi" árnyalatokon alapul. Bár első pillantásra a belső tér hidegnek, szomorúnak és nyomasztónak tűnhet, de ezen színek alkalmazásával a fény tükröződik, és optikailag nagyítja a helyiséget. A hűvös árnyalatok megtörése lehet egy sárga színben bővelkedő kanapé, amely melegíti a szobát. A napsütötte szobában lustálkodni vágyók vagy esti filmfogyasztók, de akár egy délutáni kávé melletti időtöltésre is tökéletes hely. A színkombináció viszont nem csak az időről szól, de elengedhetetlenül kezén fogva jár egy skandináv stílusú nappalival.

Az elv az, hogy az élénk szín adja a belső tér frissességét, és tökéletesen illeszkedik a skandináv stílusú világos bútorokkal és a természetes fa elemekkel.

Skandináv stílusú bútorok

A skandináv stílus mindenek előtt funkcionális. Az elrendezés elsősorban a praktikus, kényelmes, mindennapi használatra szánt bútorokon alapul. A fehér és fa árnyalatok, könnyedséget varázsolnak a belső térbe. Fontos a padló kiválasztása is - világosnak de leginkább fából készültnek kell lennie.

A beltéri világítás is kulcsszerepet játszik – ebből nem lehet soha sok! Az ablakoknak is nagynak kell lenniük, melyeket nem takar árnyékoló vagy nagyméretű függöny. A skandináv stílusú térben nem hiányozhatnak a dekorációs céllal elhelyezett virágok sem. Emlékezzünk rá, hogy bár a skandináv elrendezés feltétele, hogy minél egyszerűbb annál jobb, még akkor is ha az elrendezés színes, mert, ha egy kis pluszt kívánunk hozzáadni a szobánkhoz, akkor tegyük de csak kiegészítőkkel. Hiszen ezek adják meg, a végső jellegét a nappalinknak.

A mi nappalinkat az észak inspirálta. A skandináv stílus, melegséget és kényelmet kölcsönöz a belső térnek teszi ezt úgy, mint egyetlen másik stílus sem. Azt mondják, hogy a nagy tér sok lehetőséget kínál ... és ebben az esetben alkalmazhatjuk ezt a kijelentést, annak ellenére, hogy a szoba nem tud ilyen méretekkel büszkélkedni. Nem túl nagy, nem is túl kicsi, de szép és funkcionális. Így teljes mértékben kihasználtuk a rendelkezésre álló terünket egy skandináv stílusú nappalival, amely meleget, egyszerűséget és funkcionalitást kínál.