Indusztriális nappali ünnepi hangulatban

Indusztriális nappali ünnepi hangulatban

Az indusztriális nappali elrendezése hűvös, kissé rideg hangulatú, ezt tökéletesen kiegészítik a meleg otthonosságot árasztó ünnepi kiegészítők. A közelgő karácsony sok meghittséget és örömöt hoz magával. Ez egy csodálatos időszak, melyet szeretteinkkel - családunkkal vagy barátainkkal töltünk. Karácsonyi ételek illata, gyönyörűen díszített karácsonyfa és mindenütt karácsonyi dallamok. Ez adja a karácsonyi ünnepek jellegzetességét.

A karácsony egyedi hangulatának megteremtése érdekében használjunk több olyan dekoratív elemet, amelyek otthonosságot adnak a belső tereknek.

A karácsonyfa, a legfontosabb és elengedhetetlen díszítő elem, tartós hagyományt őrizve, évszázadok óta helyet talál otthonunkban. Ez az újjászületés és az örök élet szimbóluma. A fenyőfa díszítése az egyik legszebb karácsonyi szokás. Díszeit gyakran gyermekek készítik, akik később a szüleikkel együtt öltöztetik ünneplőbe a karácsonyfát. Rengeteg üveg, többszínű üveg gömb és fény díszíti. A karácsonyfa alatt találjuk meg a várva várt ajándékokat, amelyeket nem sokkal a karácsonyi vacsora után bontogatunk ki.

A karácsonyfa gyakran a szoba közepén helyezkedik el, így kiváló dekorelemként szolgál.

Egy varázslatos este, amelyet az ünnepi asztal mellett közösen eltöltünk, az égen az első csillag megjelenésével kezdődik. Ez egy szimbolikus utalás a betlehemi csillagra, amely a három királyokat az istállóhoz vezette, ahol Krisztus született.

Mielőtt azonban helyet foglalnánk a karácsonyi asztalnál, meg kell győződnünk arról, hogy rendelkezésre áll-e elegendő étel, ital vagy megfelelő asztal.

Néhol a hagyomány szerint eggyel több főre terítenek, mint a meghívott vendégek száma. Miért? A plusz teríték és szék, a váratlanul érkezőknek van fenntartva, de előfordul, hogy azon szeretett személyeknek készül, akiknek mindig helye van a szívünkben.

Az ostyatörés során az emberek jókívánságokat mondanak és megbocsátják egymásnak az esetleges sértelmeket – ez még jobban összehozza a családot.

Karácsonyi díszítés a nappaliban

Ha érezni szeretnénk azt az egyedülálló légkört, amit csak a karácsony adhat, akkor a központi elemek mellett, mint a karácsonyfa, érdemes gondoskodni a nappali további dekorációs elemeiről is. Nagyszerű, ha ebben a kivételes időszakban nappalink teljesen másképp néz ki, mint a normál hétköznapokon. Csillámló figurák, hangulatos világítás, lámpák, gyertyák, manók, díszpárnák vagy koszorúk – mind-mind remek kiegészítő!

Ezek a dekorációk tökéletesen feldobják a belső teret, lenyűgöző, ünnepi hangulatot biztosítva.

A kandalló téli időszakokban jó szolgálatot tesz - sokkal többet tesz hozzá a belső terekhez, mint gondolnánk. Kiváló hőforrás, sok meleget ad, ugyanakkor dekoratív funkcióval is bír, valamint összehozza az embereket. Körülötte zajlik a családi élet, mindig a figyelem középpontjában állva.

Funkcionális nappali

Mi lenne, ha a karácsony estéjén vacsorára érkező vendégek éjszakára is maradnának? Ebben az esetben az ágyazható sarok nagyszerű megoldást kínál. Ez nem csak kellemes mindennapi találkozókat tesz lehetővé, hanem kényelmes kiegészítő alvóhelyet is biztosíthat, akár több ember számára.

A szobai sarok kényelmes, puha rugózású – egyszerűen ideális! Rajta pihenve kedvenc teád is sokkal ízletesebbnek fog tűnni.

Ha pedig le szeretnénk tenni valahova a csészét, jó, ha kezünk ügyében van egy praktikus dohányzóasztal, amely illik a nappali többi bútorához.

A bútorok és frontok hűvös színeit megtöri a korpusz divatos és időtlen színe, utánozva a természetes fa színét, amely tökéletesen melegíti a meglehetősen hűvös, indusztriális stílusú belső teret.

A magas lábak könnyedebbé teszik az egész összeállítást, ami nemcsak díszítő elem, hanem praktikus kiegészítő is, lehetővé téve a bútorok alatt a padló tisztántartását.

Csodálatos, hogy mennyi apró változás változás képes jelezni a közelgő karácsonyt! Biztosítsd magadnak és szeretteidnek a melegséggel, örömmel és békében töltött időt egy tökéletesen berendezett belső térben!