Eklektikus stílus - hálószoba

Eklektikus stílus - hálószoba

Kontinentális ágy – a kényelmes alváshoz.

A hálószoba kialakításakor a legfontosabb elem az ágy. Ez (a matraccal együtt) felelős leginkább azért, hogy reggel kipihenten ébredjünk. Fontos szempont továbbá az ágy megjelenése. Inspirációnkban egy olyan kárpitozott ágy látható, amely a belső térben a kényelem, a lágyság, a merész színek és a funkcionalitás szempontjait mutatja be.

A kárpitos ágyak között vannak kontinentális modellek is. Ezek magasabbak, mint a hagyományos ágyak, és gyakran van ágyneműtartójuk. Ezen kívül a kontinentális ágyak ágyak kétféle matracot tartalmaznak. Az első matrac rugós, és be van építve az ágytestbe. Ez felelős a test megfelelő alátámasztásáért. A második matrac szivacs - az ellazulást és a pihenést biztosítja.

Az ágy mellett jó, ha van egy praktikus éjszakaiszekrény. Ez a kis kiegészítő sokkal könnyebbé teszi az esti és reggeli rutint. Hamarabb megtalálhatjuk a mobiltelefont vagy szemüvegünket.

Az inspirációban szereplő éjjeliszekrény egy példa a modern bútorokra, amely sima textúrájú, fényes. Nincs hagyományos fogantyúja, a fronton található bemarás tölti be ezt a szerepet, ami a minimalista stílus jellemzője. A gazdagan steppelt ággyal összehasonlítva erős a kontraszt, de mégis jól kiegészítik egymást.

Alapvető bútorok a hálószobában

A hálószoba (legtöbb esetben) nem csak alvóhely, hanem tárolóhely is: ruhák, könyvek, ajándéktárgyak és egyéb dolgok számára. Ehhez szükség lehet bútorokra, mint például egy nagy ruhásszekrény és egy komód. A bútorok, mint az éjjeliszekrény, a modern stílusra utalnak. Funkcionális és esztétikus tárhelyet biztosítanak.

A szekrény további nagy előnye a frontjain található tükör. Optikailag megnöveli a helyet és több fényt ver vissza. a hálószobában található komód gyakran öltözőszekrényként funkcionál. Erre a célra tökéletesek a fiókok.

A hálószobai bútorok megválasztásakor érdemes figyelmet fordítani a belső kialakításukra, különösen a szekrények esetében. Át kell gondolni, hogy a ruhák többségét akasztókra kell-e függeszteni, vagy jobb, ha polcokon helyezzük el őket. További kérdés, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk, a polcok szélessége és mélysége. Sok múlik azon, hogy hogyan lehet elrendezni a ruhákat és mennyit tudunk elhelyezni rajtuk.

szekrény vagy hagyományosan nyíló? A választ a hálószobahelyiség adja. A tolóajtós szekrények sokkal jobbak, ha a hálószoba keskeny és nehezen berendezhető. Az ajtók kinyitása nem vesz el további helyet a kis térből úgy, mint ami egy zsanéros ajtóval rendelkező szekrény esetében fordul elő.

Fésülködőasztal – minden nő álma?

Minden nőnek szüksége van egy helyre, amely csak és kizárólag az övé. Ez egyéni szükségletektől függően lehet egy hely: a jógaszőnyegnek, egy könyvespolcnak, egy festőállványnak vagy akár egy sminkasztalnak. Sok nő számára a fésülködőasztal egy mágikus hely, ahol kedvenc dolgait tárolhatja.

Ebben az inspirációban az sminkasztal (mint az ágy) közel sem mondható modern stílusúnkak. Ez az eltérés azonban érdekes és nagyon egyedi jellegűvé teszi a helyet, és sokat mondhat a tulajdonosáról.

Az eklektikus stílus megteremtéséhez nem kell bizonyos szabályokhoz ragaszkodnod, éppen ellenkezőleg - meg kell szegned őket. Ez a példa azt mutatja, hogy a hideg és a minimalista stílus, megfelelő kiegészítők és kontrasztos jellegű bútorok hozzáadásával lágyabbá, melegebbé tehető. Ebben az inspirációban kedvenc kiegészítőnk egy virágmotívummal ellátott tapéta, amely megtöri a falak visszafogott színeit, és tökéletesen illik a komód melletti absztrakt képekhez.