Előszoba

Előszoba

Az előszoba berendezése az egyik legnagyobb kihívás az egész házban. Miért?
Először is azért, mert ez a ház úgynevezett kirakata, aminek mindig kifogástalanul kell kinéznie.
Másodszor, mert az előszoba általában egy keskeny, kis helyiség, sok ajtóval, ezért érdemes jól átgondolni, hogy milyen trükköket kell bevetni ahhoz, hogy praktikus és funkcionális legyen.

A tükör, mint dekoráció

Az előszoba általában nagyon kevés természetes fényt kap, ezért fontos a megfelelő világítás kiválasztása, és olyan hatások biztosítása, amelyek optikailag világosabbá teszik a helyiséget. A tükör nagy szerepet játszik ebben, amelynek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy könnyedén vethessünk egy pillantást magunkra távozás előtt. Remekül tükrözi a fénysugarakat, és ugyanakkor optikailag nagyíthatja a helyiséget. Mindezek mellett díszítő funkciója sem elhanyagolható.

Az ideális bútor az előszobába

Általános érvényű, hogy a mai előszobák elrendezésében kell lennie egy ruhásszekrénynek, ami ideális esetben egy tágas szekrény, melybe sokmindent bele lehet pakolni.
És valóban ez lenne a legjobb megoldás. Az előszobaszekrény tökéletes hely a kinti ruhák, cipők, kalapok és kesztyűk számára.
A szekrény magasabb része tökéletes hely a szezonális ruhák, extra takarók vagy ágyneműk számára.

A folyosón egy kényelmes puff, szék vagy ülőke is található, amely jó szolgálatot tesz, ha cipőnket szeretnénk fel- illetve levenni.
Egyszerű, kicsi és milyen hasznos bútor! Nem is beszélve arról, hogy tökéletesen kihasználhatjuk vele a helyet, egyedülálló bájt adva az egész elrendezésnek.

A cipősszekrény egy tökéletes bútor a folyosón. Nem egy feltűnő bútordarab, de lehetővé teszi, hogy egyszer és mindenkorra rendet tegyünk a cipők között.
Ráadásul ez a szekrény egy nagyszerű bevezetés az eredeti design csarnokába, és kiváló hely mindenféle dekoráció vagy kulcsok tárolására.

Tolóajtó — praktikus beltér

A minimalista belsőépítészet azt jelenti, hogy az innovatív megoldások egyre fontosabbá válnak, a tér maximális kihasználásának irányában.
A tolóajtók sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint a hagyományos ajtók. Ezért ideálisak a kis belső terek számára. Ebből következik, hogy az előszobbába, folyosóra a legjobb választás!
A tolóajtók használata további helyeket teremt, optikailag növelve a belső teret, mindemellett nem veszíti el funkcióját.

Az előszoba színvilága

A színeknek, mint a stilisztikának, összhangban kell lenniük a lakás egészével. Tehát, ha az előszoba kicsi, ablak nélküli vagy keskeny - használjuk világos színeket: pl. a fehér, vagy a szürke árnyalatait, amelyeket megtörhetünk kontrasztos kiegészítőkkel. Azonban, ha van egy nagy előszobánk - megengedhetjük magunknak a színes extravagánciát.
Nem számít azonban, hogy az előtér kicsi-e vagy nagy, a legfontosabb az, hogy a lakásba belépő vendégekban a kellemes benyomás érzetét keltse.

Egy megfelelően elrendezett előteret nem kell túlterhelni felesleges elemek, színek vagy minták haszlálatával. Az előszoba az egész lakás előre vetítése, a következő helyszín előnézete, ezt úgy kell berendezni, hogy a háztartás tagja kényelmesen használhassák anélkül, hogy zavarnák egymást.