furdoszobabutor

Hogyan lehet berendezni egy kis fürdőszobát?

Egy esti fürdő igazán megnyugtató tud lenni egy hosszú, fárasztó nap után, ahogy egy reggeli hideg zuhany pedig üdítő és frissítő hatású. A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség a lakásban. Tökéletes ahogy egy koherens egészet alkot a lakók ízlése szerint, legyen az akár a legmodernebb trend. Mit csináljunk, ha kicsi a fürdőszobánk? Hogyan díszítsük, hogy optikailag növeljük ezt a helyiséget? Egy kis fürdőszoba is lehet büszkeségünk forrása. Az egyik legújabb trend iránymutatása szerint teljesen elhagyják a fürdőkádat és a zuhanytálcát. Ehelyett a zuhanyzó kialakítása egy egyszerű üvegfallal vagy függönnyel történik. Ezzel a megoldással a kis fürdőszoba, máris optikailag nagyobbnak hat. Egy ilyen kis méretű helyiséget látszólag növelhetünk egy nagy méretű tükörrel. Fontos elem még a világítás is, ami a kis fürdőszobáknak igazán kedvez. Azonban fontos ezen világítások gondos megtervezése - fali és mennyezeti világítás, beépített halogének, LED szalagok a polcokon – elvégre ezek ragyogó fénye adja és növeli a helyiség varázslatos megjelenését. Hogy fürdőszobánk nagyobbnak tűnjön, használjunk világos színeket. A fehér és a bézs mostanában nagyon népszerűek. A modern fürdőszobát mostanában az egyszerűség és a minimalizmus jellemzi. Gyakran inspirálólag hat a wellnes szalonok ilyen típusú berendezése. Az ilyen elrendezés szolgál alapjául a legtöbb fürdőszobabútornak. A jellegzetes színű Bella fürdőszobabútor a frontok széles választékának köszönhetően rendkívül látványos megjelenést biztosít a fürdőszobának, ugyanakkor rendkívül tartós is. Egyik fő előnye a sérülésekkel és nedvességgel szembeni kiváló ellenálló-képessége. Keskeny fürdőszoba esetén a legcélszerűbb a bútorokat és a berendezési tárgyakat egy oldalon elhelyezni. Fontos, hogy szükséges elemek és dekorációk ne rombolják le a könnyed, tágas tér benyomását. A fürdőszobabútor kiválasztásánál célszerű úgynevezett moduláris rendszerűt választani, ahol az egyes szekrényelemek szabadon varálhatók, önállóan is elhelyezhetők. A mai modern fürdőszoba kiváló minőségű anyagokból készül, a nemes egyszerűség és az egyediség jellemzi. A falakat a klasszikus csempe helyett boríthatja világos latex festék is. Ez is egyik ismérve a modern stílusnak – egyszerű megoldások, kevés pénzből. A fürdőszobák falain azonban gyakran találhatók különféle, fából készült elemek, amelyek nedvesség-ellenálló anyagból készültek.

A modern fürdőszobában a padló dekorációs szerepet tölt be, amellett azonban, hogy egyfajta ékköve kicsi helyiségünknek, tartós és esztétikus. A járólapok rendkívül praktikusak, kiválóan ellenállnak a nedvességnek és a karcolásoknak.

Egy kicsi fürdőszoba berendezése igazi kihívás, jól meg kell trevezni. Egy jól átgondolt belső elrendezés biztosítja használói számára a rugalmasságot a mindennapi használat során. A kis helyiség is lehet egyaránt szép!