Hálószoba a padláson

ELŐNY. Amikor egy „tetőtéri hálószobára”, gondolunk, akkor egy kreatív, szépen elrendezett tér képe jelenik meg a szemünk előtt. Gyakran hangulatos és romantikus, vagy épp ellenkezőleg - ultramodern, teljes minimalizmussal. A padláson lévő hálószoba lehet új építési projekt vagy átépítés során létrehozott helyiség. Mindkét esetben érdekes kihívás és valódi találékonysági teszt. Kétségtelen, hogy a padláson lévő szobák utánozhatatlan hangulattal és hatalmas lehetőségekkel rendelkeznek.

HÁTRÁNY.Egyesek számára a padláson lévő hálószoba valóságos álom, mások számára igazi kellemetlenség. Ami a tér berendezésének nehézségeiből adódik. A padláson gyakran vannak hajlatok vagy útban lévő oszlopok, amelyek tartják a tetőszerkezetet. Mindkét elem értékes helyet és vesz el. Plusz nehézség, hogy a hálószobát a tetőtérbe visszük, növekszik a fal dőlésszögével is A hálószoba olyan hely, ahol az esztétikai értékeken felül funkcionálisnak kell lennie. A kényelmes, gyakran dupla és nagy ágy, valamint egy tágas szekrény helyisége.

ELŐNY. A padláson lévő hálószoba elrendezése nehéz, de más lehetőségeket és megoldásokat kínál az egyszerű falú hálószobához képest. A falak különböző dimenziókkal és formákkal rendelkeznek, gyakran elősegítik egy ruhásszekrény aláépítését, néha alacsony magasság esetén egy kisebb könyvespolc vagy akár lemezgyűjteménynek adhat helyet. Használhatjuk a fal törését, mint egy hálószobai díszítő elemet, például kontrasztos színeket használva rajta.


PADLÁS ELRENDEZÉS – TÉGLA ÉS FA.

A belsőépítészeti trendeknél folyamatosan megjelenik a tégla és a fa motívum, amely tökéletesen illeszkedik a padlás-klímájához. A masszív fából készült oszlopok és a gyönyörű tégla olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyekkel egy régi épület felruházta őket. Ennek a stílusnak a folytatása tükröződhet a bútorokban. Célszerű olyan bútorokat választanunk, amelyek utánozzák a fa textúráját, és amelyek tökéletesen illenek az oszlopokhoz és a mennyezet feletti keresztgerendákhoz. A sok fehér színtől a tetőterek tágasabbnak és levegősebbnek tűnnek, a világos padló pedig ugyancsak erősíti ezt az érzetet.


HÁLÓSZOBABÚTOR A PADLÁSRA.

A padláson lévő hálószobát egy pontosan méretezett tervvel kell kezdeni. Ami számít, az nem csak a szoba szélessége és hossza, hanem a magasság is egy adott helyen. Ötletünkben a szoba mindkét oldala ferde falsíkú, és a tervben, mint világítási pont szerepel - az ablakok ferde falakon vannak elhelyezve. Ily módon "megmentettük" az értékes egyenes részeket a fennmaradó falakon. Tehát milyennek kell lennie a hálószobai bútornak a padláson?


HÁLÓSZOBAI ÁGY ÉS ÉJJELISZEKRÉNY.

Az ágy a hálószobák középpontja. A standard kétszemélyes ágy.méretei lehetnek: 140x200 / 160x200 / 180x200. Inspirációnkban a 160x200-es ágyat választottuk. Ez kényelmes alvást biztosít két ember számára, és helyet hagy a hálószobai bútorok számára. Ha az ágyat ferde falsíknál, falsíknál szeretnénk elhelyezni, győződjünk meg róla, hogy a fejléc magassága elfér e a fal törésvonala alatt. Talán egy alacsony ágy lesz a jobb lehetőség.

Éjjeliszekrény amilyen kis dolog, annyira fontos. És abban az időben, amikor "nem voltunk elválaszthatatlanok a mobiltelefontól", még jobban értékeltük. A tradicionisták számára az éjjeliszekrény még mindig tökéletes hely egy lámpa és egy klasszikus ébresztőóra számára


TOLÓAJTÓS SZEKRÉNY KOMÓDDAL.

A tolóajtós szekrény kitűnő választás egy ferdefalú szobába. Nem kell aggódnunk, hogy a ferde fal megakadályozza, hogy kinyissuk a szekrényt. A tolóajtós szekrény remek megoldást kínál ruháink tárolására az akasztórúdon és a polcokon. További előnye a szekrény frontján elhelyezett tükör.

Elrendezésünkben helyet kapott egy komód és egy éjjeliszekrény is. Az ajánlat magában foglalja a komódot, fiókokkal és/vagy polcokkal Annak a ténynek köszönhetően, hogy mi nem szeretünk választani, egy olyan komód, amely a nagyobb és a kisebb fiókokat ötvözi, valamint egy tágas szekrény mellett döntöttünk.


HÁLÓSZOBAI PIHENŐHELY NEKED. FOTEL ÉS KÖNYVESPOLC.

A jó helykihasználás és elrendezés, lehetővé tette, hogy létrehozzunk egy relaxációs zónát. Két fotelt . is elhelyeztünk ebből egyikük tökéletesen illik a ferde falú részhez. Itt hála a tökéletes megvilágításnak ideális olvasó helyet kapunk.

Ha szeretjük a könyveket, vagy csak szükségünk van helyre a dísztárgyaknak és a csecsebecséknek, gondoljunk a fali vagy könyvespolcokra. A ferdefalú terünkhöz tökéletesen illeszkedik a lépcső, mely nem csak funkcionális, hanem vizuálisan is érdekes.