Tanuló szoba

Tanuló szoba

A továbbtanulás az az idő amikor a fiatalok elvándorolnak a családi fészekből egy bérelt lakásba vagy szobába. Szeretnének egy saját helyet a tanulásra, és a baráti összejövetelekre. De hogyan megvalósítható egy ilyen ifjúsági szoba, a tanulói költségvetésből? Mint mindig most is a belsőépítészettel kell kezdenünk a tervezést. Gyakran előfordul, hogy az elképzelések eltérnek a valóságtól – vagy kicsi a szoba vagy pedig túl magasak költségek. Alaposan át kell gondolni és a meglévő helyet és keretet tökéletesen kihasználni. Ha így járunk el akkor már a tervezési időszakban kizárhatjuk a kellemetlen meglepetéseket, mint pl.: - jajj nagy kanapé lett rendelve, vagy pedig a – jajj, vészesen fogy a pénz a számláról.

Milyen színűek legyenek a falak? Nos a világos belső tágasabb. A világos színek jobban visszaverik a fényt így a tér tágasabbnak hat. Ráadásul a világos, semleges színek nagyon sokféle berendezést tesznek lehetővé, és ez az elrendezés bármikor könnyedén átvariálható. A fiatalok úgyis szeretik a változatosságot. A világos belsőhöz minden illik. A szoba karakterét nagyon hamar megváltoztathatjuk, a szokatlan kiegészítőkkel, vagy a határozott formákkal színekkel. Ha a kiegészítőket nem bízzuk a véletlenre, akkor egy nagyon mutatós és elegáns megjelenést hozhatunk létre. A mutatós feltűnő kiegészítőkkel a szoba energikus kisugárzást kap.
Vagy az eredetiséget keresed? Akkor a falakra felakaszthatsz bármit amit csak gondolsz, legyen az egy kerékpár amennyiben a kétkerekűek szerelmese vagy. De akár fotók, poszterek, képeslapok, újságkivágások. A lényeg, hogy a helyiségnek személyiséget kell adni, ettől fogjuk a tanuló szobát, otthonosnak érezni.

A tanulók stílusa teljesen egyedi, elvégre a megszerzett, az ajándékba kapott, vagy a megvásárolt tárgyak egy helyre tömörülnek. Mindegyik bútordarabnak külön története van mégis jól megférnek együtt. A széles, fejlődő társasági életük melett nagyon sok időt töltenek a könyvek, jegyzetek felett, amiket el is kell rakniuk szem elől. Természetesen a rend fenntartásához hozzájárul a Lambo nappali szett tágas polcaival, szekrényeivel. Fontos, ha nem a legfontosabb hely a diák szobában az ágy. És valóban: a tanulók többsége a Weronika ágyat választja – ez lesz az. Vendégeid vannak? Csak felhajtod és máris van helyed az ültetéshez. Nem lesz többé gond az előhagyott ágynemű sem, egyszerűen mindent elnyel a tágas ágyneműtartó és kész. Lustálkodós délután? Beágyazol és van egy egyedülállóan kényelmes ágyad. Az szoba otthonos légköréhez hozzájárul a dohányzóasztal és a Kris íróasztal modern sonoma tölgy színben. Ha túl egysíkúnak ítéljük a megjelenést, adjunk hozzá egy színes dizájn lámpát, vagy más színes csecsebecsét, és máris megváltoztattuk a szoba karakterét. A nem drága nem egyenlő az unalmassal. A tanuló szoba melyet átgondoltan és eredeti stílusban rendezünk be, nagyon is érdekesen és stílusosan nézhet ki, még ha ez nem is került sokba. Néha elegendőek a kis kiegészítők amiket oly sokan alábecsülnek. Ne feledjük, hogy a tanuló nemcsak jól kell, hogy érezze magát, de effektív kellemesen is kell tanulnia. És ez a két dolog együtt is lehetséges.