Bájos gyerekszoba

Az új családtagra való várakozás tele van izgalommal és készülődéssel. Ruhák vásárlása, az ideális cumi keresése, olvasgatás a legjobb cumisüvegekről, és a gyerekszoba berendezése. A gyerekszobák kérdésében naprakészek vagyunk, és szívesen súgunk, hogyan rendezzétek be a gyerekszobát. Ezért is kiválasztottuk a (szerintünk) legszebb gyerekbútor-összeállítást. Mi beleszerettünk. És Te?


Ágy! Nemcsak szép, de ügyes is.

A gyermek élete első hónapjaiban napi 20 órát tölt alvással. Ezért a szoba kulcseleme az ágy lesz. Talán azon gondolkodsz, , mire figyelj, amikor babaágyat választasz? A funkcionalitásra. A jó babaágynak állítható alja kell, hogy legyen. A nagyobb biztonság érdekében az ágy alját le kell ereszteni, amikor a baba elkezd ülni, majd újra, amikor először próbál meg felállni. A gyermekek kíváncsiak, és érdekelheti őket a világ, amely az ágyrácsok mögött található. De a túlzott kihajolás mégiscsak ellenjavallt! A kihúzható rudak hasznos funkció, ha a gyermek már kicsit nagyobb, és már önállóan is elhagyhatja az ágyat. További hasznos funkció, hogyha az ágy átalakítható heverővé. Egy ilyen megoldásnak köszönhetően a babaszoba egy pillanat alatt gyerekszobává alakítható.

Ötletes adalék az ágyhoz a fiók. Beleteheted pl. a tartalék ágyneműt. Győződj meg róla, hogy a fiók része-e az ágy egységcsomagjának. Biztosan kapható külön elemként is.


Pelenkázó a kényelem és a biztonság érdekében.

Talán minden anyuka és apuka szeretni megpuszilgatni a szeme fénye meztelen talpacskáját. A gyerekek ellenben nagyon szeretnek a lábaikkal kalimpálni, és sokszor ezt fénysebességgel teszik – ami megnehezíti a hatékony pelenkázást. Ezért is hasznos, ha minden szükséges dolog kézközelben van. A mi inspirációnkban egy komódra tehető rátétet használtunk, amely pelenkázóként. A gyermek számodra is kényelmes magasságban lesz, kis széllel védve. A komódba pedig beteheted az ápoló kozmetikumokat, a pelenkát és a rugdalózókat.


A kincset rejtő komód.

Említettük már egy korábbi bekezdésben, de érdemes még egyszer kiemelni, hogy olyan a gyermek szobájában, mintegy jó szellem. Biztosan minden, ami fontos, elfér a komódban és mindig kéznél lesz. És ha emellett szép is, akkor nincs érv, ami miatt ne állítanánk be a csecsemő szobájába.


A szekrény. Évek óta a legkisebbek képzeletének középpontjában.

Az inspirációban bemutatott szekrénya kedvencünk. Biztosan belefér a nagyszülők összes ajándéka, hála a tágas polcainak. Az fogasokhoz való rúd lehetővé teszi a kis elegáns összes kreálmányának a felakasztását. A szekrénynek a funkcióján kívül érdekes alakja is van – házikót utánoz. Ha visszaemlékezünk arra, hogy milyen volt, amikor mi voltunk gyerekek, hatalmas játéklehetőséget látunk benne. A gyermek szemében lehet vár, bolt, iskola, tűzoltóállomás, sőt... a gyermekek képzelete nem ismer határt! A gyerekszoba pedig nem csak hálószoba, hanem otthoni játszótér is!


Polc. Megtanítja, hogy minden a helyén legyen.

A gyerekszobában nem hiányozhat a sok játék és a könyvek helye. A polcot, választva a legkorábbi évektől fogva gondoskodsz arról, hogy a gyermek megtanuljon mindent a helyére tenni. Az inspirációban két ajánlatot készítettünk elő. A kisebbik polc – amihez a gyermek könnye hozzáfér, és a magasabbik polc, amely idővel nem csak játékokkal, de könyvekkel is megtelik.

A csecsemőkor összesen tizenegynéhány hónap mindössze. Amikor csecsemőnek rendezünk be szobát, érdemes gondolni rá, hogy a szoba és a bútorok akkor is funkcionálisak legyenek, amikor a gyermek 2,4 vagy 5 éves lesz.


Nézzétek meg a többi gyerekbútor összeállítást is.