Fekete és fehér a nappaliban

A fekete és a fehér egy ellentétekkel teli kapcsolat. A fehért a tisztaság és az ártatlanság színének szokás tartani. Vidám hangulatú szín, a jó és a bölcsesség megtestesítője. A fehérrel tiszteletet fejezünk ki.

A fekete a balszerencse, amelyet állítólag a fekete macska hoz. A bűn és bűnhődés forrása. Bánatot és komolyságot ad.


A fekete és a fehér felhasználása az egyes helyiségekben

A belsőépítészeti nagykönyvben a fekete és a fehér ugyancsak tele van kontraszttal. A fehér színnek köszönhetően a belső tér optikailag nagyobbnak hat. Ez a napsugarak visszaverésének köszönhető. A helyiség a szemünkben nem csak nagyobbnak, de világosabbnak is fog hatni. Harmóniát biztosít. Elhalkítja és nyugtatja a gondolatokat, megnyugtatóan hat a befogadóra. A fehér szín túlzott alkalmazása azonban melankóliát okozhat.

A fekete szín szűkíti a teret. Tompítja a fényt, és ezáltal sötét, titokzatos karaktert kölcsönöz a helyiségnek. A fekete túlzott alkalmazása fáradtságot, depressziót okozhat, és megzavarhatja a magabiztosságot.


A fekete és a fehér – az ideális kettős.

Az erős kontraszt a színek között gondoskodik arról, hogy kiválóan kiegészítsék egymást. Időtlen kapcsolatot alkotnak, és bár ez belsőépítészeti alap, egyáltalán nem alapvető. Kiválóan helytállnak bármilyen belsőépítészeti stílusban. Kezdve az angol, provanszál, koloniál stílusokon, bevégezve a modern, loft vagy ipari stílusokkal.

Amennyiben a fehéret alkalmazod háttérként, a belsőnek tágasságot kölcsönöz és jól megvilágítja. A fekete mint hangsúly eleganciát, sikkességet és modernséget biztosít. Amikor fordítva rendezzük el a színeket, a helyiség optikailag kisebbnek és titokzatosnak hat.

A közvélekedés dacára ez kiváló megoldás azoknak, akik szeretik gyakran változtatni a lakásbelső karakterét. Elég hozzáadni egy kis színt, hogy feldobjuk a fekete-fehér helyiséget.


Bútorok a fekete-fehér nappaliba.

A mai inspirációnak olyan elrendezést választottunk, amelyben a fehér dominál, a fekete pedig erős hangsúlyt képez, modern bútorokon alkalmazva. Ennek köszönhetően a nappali tágas, világos, de karakteres hatással bír. Nézzük meg közelebbről:


Bralani fekete-fehér bútorfal.

A nappaliban helyeztük el a Bralani bútorfalat. Ideálisan illeszkedik a helyiség fekete-fehér karakterébe, mivel a már korábban említett színváltozatban is választható. A szekrényösszeállítás másik erőssége az előlapja. Magas csillogásúnak készült. Visszaveri a napsugarat, több fényt juttatva ezzel a helységbe.


Modern komód.

A Bralani sorozat fekete komódja felerősíti a helyiség karakterélt. További teret biztosít a kedvenc dekorációk elhelyezéséhez az üveges vitrinben. A megvilágított polcok gondoskodnak róla, hogy senki nem megy el közömbösen a komód mellett.


Stílusos sarokelem.

Az inspiráció központi eleme a sarokelem, amely részben fekete ökobőrből készült. Könnyedséget hivatott neki adni és megőrizni a praktikusságát, az ülőrész szürke árnyalatban készült. A sarokelem 100%-ban fekete anyagokból készült, ideális lesz nagy helyiségekbe.


Fém dohányzóasztal.

A nappaliba egy nem sablonos dohányzóasztal került. A szerkezete fekete fém keretre épül, amely ipari stílusával hozzájárul a helyiség belsejének díszítéséhez. A lap a projekt koncepciója szerint fehér csillogó lapból készült.


Kiegészítők a fekete-fehér nappalihoz.

A bemutatott inspirációhoz felhasználásra kerültek további kiegészítők. A szürke szőnyeg, amely összhangban van a sarokelemmel. A belső tér melegebbé tételéhez a falon egy sárga tónusú kép található, valamint fahatású panelek. Érdekes dekoráció a beton virágcserép, amely a dohányzóasztalon található. Az ipari hangsúly újra megjelenik a kis asztal formájában, amely ugyancsak betonból készült. A beton tárgyak elmúlni nem akaró dizájner trendek, a vendégeid biztosan felfigyelnek majd ezekre a kreatív kiegészítőkre.