Mennyezeti lámpák

3 termék található.

1-3 / 3 elem mutatása
1-3 / 3 elem mutatása

Az lámpák minden otthon egyik alapeleme - nehéz elképzelni, hogy mi mással helyettesítheti a házban a fő fényforrást a modern világban. A függőlámpák jóval az elektromosság létezése előtt származnak. Prototípusaikat kör alakúra építették, amelyre egyenletesen rögzítették a fáklyákat. Aztán eljött a petróleum és a gázlámpák ideje, de az elektromosság volt az, ami miatt a függőlámpák divatja kigyulladt.

És mik a függőlámpa legfontosabb előnyei?

  • a függesztett lámpa jó általános fényforrás,
  • elhelyezkedése azt jelenti, hogy nem vakítja el a felhasználót a napi tevékenységek végzése közben,
  • a fénysugár egyenletes az egész helyiségben,
  • nem foglal helyet a használható helyen.

Mik a divatos függőlámpák?

A függőlámpáknak, más néven csillároknak rendkívül érdekes története van. A huszadik század 90-es éveinek eleje a háborúk, az anyaghiány időszaka volt, ami a funkcionális minimalizmust eredményezte. Másrészt az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején gyakran szerepeltek színes és nagyméretű függőlámpák, amelyek kazettás mennyezetet díszítettek. És milyen lámpák lesznek népszerűek 2020-ban?

Modern függőlámpák

A modern függőlámpákat a minimalizmus, az egyszerűség és a funkcionalitás jellemzi. A formával visszatérünk a természetes anyagokhoz, mint a fém és a fa, a felhasznált műanyag elemek pedig nem annyira kirívóak. A fém különböző formákat ölt, dekoratív árnyalatokat hozva létre, amelyek tükrözik a fényt. A fa ezzel szemben az illesztéseken használt dekoratív akcentus lesz. A következő szezonok modern függőlámpái olyan kábeleket tárnak fel, amelyek tökéletesen utalnak az ipari és loft stílusra.

Hogyan válasszunk függőlámpát?

A függesztett lámpák alapvetően két kategóriába sorolhatók:

  • egypontos függesztett lámpák - kis helyiségekben vagy az étkezőben lévő kis asztalok közelében használhatók.
  • többpontos függesztett lámpák - olyan lámpák, amelyek több fényforrással rendelkeznek.

Használatuk nagy helyiségekben javasolt. Arról is érdemes gondoskodni, hogy egy vagy több izzót egyszerre tudjon meggyújtani. A fénysugár eloszlása hasznos lehet a mindennapi működés során, mert nem mindig szükséges a helyiség teljes megvilágítása.

Milyen magasságban szerelje fel a függőlámpákat?

A lakás standard magassága kb.2,4 - 2,5, ezekkel a méretekkel a lámpákat a padlótól 1,9 - 2,1 m távolságra kell felakasztani. Ha azonban a lámpa asztalt, bárt vagy szigetet világít meg, akkor a talajtól való távolság valamivel kisebb lehet, de ne feledje, hogy a túl alacsonyra akasztott lámpák elvakíthatják az asztalnál ülőket.

Függesztett lámpák a hálószobába

A hálószoba függőlámpái annyira népszerűek, hogy időnként felváltják az lámpákat vagy az éjjeliszekrényen lévő lámpákat. A hosszan függő lámpák az ágykeret mentén lógnak, és érdekes dekorációt alkotnak. A hálószobában a fényjáték csodákra képes, meghittséget ad és biztosítja az esti hangulatot. Ilyen helyzetben érdemes teljes ernyős függőlámpákat választani, amelyek finoman elnyomják az izzók erejét és kellemes fényt keltenek.

Függesztett lámpák a nappaliba

A nappali többfunkciós hely. Sokszor baráti találkozóhelyül, máskor munkahelyként szolgál, esténként pedig egy-egy kedvenc könyvvel, sorozattal nyújt kikapcsolódást. Egy ilyen helyiségben a világításnak is többcélúnak kell lennie. Ezért lehetőség szerint többpontos lámpákat érdemes választani fényforrás választási lehetőséggel.